Ратка Јовића 10,
Житковац, 18210

018-887-055
-

Вести 2023.

💕💌🫂 ПОСЕТА ОШ ,,СМЕХ И СУЗА" 🫂💌💕

poseta smeh i suza Small20. децембар је Међународни дан солидарности који је у нашој школи обележен оствареном сарадњом са ОШ “Смех и суза“ из Алексинца.
У петак, 15. децембра у првом одељењу првог разреда учитељице Виолете Ђорђевић у сарадњи са стручним сарадницима колегом Младеном Анђелковићем и Снежаном Станојевић, школским психолозима, на радионици „Израда Новогодишњих украса за јелку“ израдили смо украсе и магнете са новогодишњим мотивима.
Намера нам је била да 20. децембра посетимо ученике ОШ “Смех и суза“, уручимо им украсе и пригодне поклоне, са њима у дружењу и још једној радионици од оцртаних наших и њихових шака направимо „Јелку пријатељства“ која ће симболично остати успомена на наше дружење овом пригодом. Тако смо и урадили.
Ученици су путовали градским аутобусом, обновили при том своја знања из предмета Свет око нас, о саобраћају: кретали смо се у колони, прелазили обележене пешачке прелазе и раскрснице на којима је саобраћај регулисам семафором. Увежбавали смо понашања ван куће, у заједници и у школи. Изграђивали смо културу општења и богатили друштвени живот у заједници.
Директор поменуте школе Предраг Павловић, стручни сарадник - педагог Елена Стојановић и стручњаци дефектолози наставни кадар школе, дочекали су нас у лепом расположењу и са добродошлицом.
Учитељица Виолета поделила је деци ручно израђене декорисане медењаке из сопствене радиности. Радионица се одвијала у веселој и радној атмосфери.Наши ученици су обишли школске просторије, упознали се са материјалима на Брајевом писму и специфичним наставним средствима са којима се ради у овој школи. Све им се веома допало, о чему сведоче и фотографије које смо направили.
Био је ово један корак ка солидарности, пријатељству, оснаживању другова који су такође деца, који се такође радују празницима и који такође воле да се друже само то не умеју увек да искажу лако већ им је потребно неко време да се адаптирају и осете да су пожељни.
Била је ово једна успешна сарадња, надамо се не и једина... Сви смо се разишли са једним новим, дирљивим искуством.
poseta smeh i suza2 Small
poseta smeh i suza3 Small