Ратка Јовића 10,
Житковац, 18210

018-887-055
-

САЈАМ ОБРАЗОВАЊА

Сајам образовања 2023. године


Sajam obrazovanja 2023. ver.2 Small18. маја 2023.године у мултимедијалној сали наше школе под покровитељством Општине Алексинац, одржан је други Сајам образовања, богатији за још четири школе. Поред прошлогодишњих учесника, Техничке школе ,,Прота Стеван Димитријевић”, Алексиначке Гимназије, Био-технолошке школе ,,Шуматовац”, Дома ученика ,,Младост”, С.Ш. ,,Бранислав Нушић” из Сокобање и две школе из Ниша, Школа моде и лепоте, и Средња медицинска школа ,,Др Миодраг Лазић”, представиле су се и Грађевинска техничка школа ,, Неимар” и Машинска школа из Ниша, Пољопривредно-шумарска школа ,,Јосиф Панчић” из Сурдулице и Млекарска школа са Домом ученика ,,Др Обред Пејић” из Пирота. Током уводног протокола директор је поделио захвалнице школама учесницама, а председник општине Алексинац је свечано отворио наш други сајам. Обзиром на већи број учесника у односу на прошлу годину, у понуди је било око 50 трогодишњих и четворогодишњих образовних профила. Поред наших ученика седмог и осмог разреда, сајам је посетило око 150 ученика осмог разреда са територије општине Алексинац. ТВ Алексинац, Алпрес, Алексинац Нет и РТВ Босфор су одлично медијски испратили и пренели атмосферу са сајма, али без сумње репортажа Наше ТВ, коју су урадиле ученице Василија Митић, Сташа Марковић, Сташа Радосављевић, Лана Крстић и Лена Миленковић под менторством Љиљане Богдановић и Јелене Џонић је изванредна и приказана из визуре наших ученика.

У организацији другог Сајма образовања су, поред директора школе и координатора тима за професионалну оријентацију Вање Јанковић-Панов, учествовали Даниел Петровић, Наташа Петровић, Јелена Џонић, Новица Аритоновић и помоћна радница Марина Милетић.

sajam obrazovanja slika 2022 Small

 

 

 

 


Сајам образовања 2022. године

 

Sajam obrazovanja2022 SmallУ оквиру активности Тима за професионалну оријентацију, први сајам образовања одржан је 06.05.2022. у мултимедијалној сали наше школе.Водећа идеја била је да се нашим ученицима осмог разреда помогне при одабиру будућег занимања. Три школе из Алексинца, Техничка школа ,,Прота Стеван Димитријевић”, Алексиначка Гимназија, Био-технолошка школа ,,Шуматовац”, Дом ученика ,,Младост”, С.Ш. ,,Бранислав Нушић” из Сокобање и две школе из Ниша, Школа моде и лепоте, и Средња медицинска школа ,,Др Миодраг Лазић” представиле су своје програме. На почетку сајма директор Милан Динић поздравио је присутне и поделио захвалнице учесницима сајма, а затим дао реч председнику Општине Алексинац, који је отворио наш први сајам образовања. Око 40 трогодишњих и четворогодишњих образовних профила представљено је уз мноштво аутентичног материјала не само нашим ученицима седмог и осмог разреда, већ и ученицима осмог разреда из осталих основних школа са територије општине Алексинац. Радио Алексинац, РТВ Босфор и Алпрес су медијски подржали и испратили први Сајам обазовања, и у једној доброј атмосфери сви су понели позитивне утиске, а Тим за професионалну оријентацију уврстио је Сајам образовања у свој годишњи план активности.

sajam obrazovanja slika 2022 Small