Ратка Јовића 10,
Житковац, 18210

018-887-055
-

Подршка ученицима ромске националности у превазилажењу последица пандемије KОВИД-19 у образовању

osf1Наша школа учествује у реализацији пројектаПодршка ученицима ромске националности у превазилажењу последица пандемије KОВИД-19 у образовању. „

Пројекат ће омогућити да ученици који ниси имали приступ настави на даљину надокнаде пропуштено градиво и успешније се укључе у образовање током школске 2020/21 године. Највећи број ученика који су пропустили наставу су ученици ромске националности који живе углавном у неформалним насељима и који због недостатка техничких уређаја и услова живота нису могли да се укључе у наставу. Пројекат ће обухватити 300 ученика из 10 градова у Србији, а спроводи га Фондација за отворено друштво у сарадњи са основним REF1школама и покретом ОПРЕ РОМА СРБИЈА.

Путем донације ученицима ће бити обезбеђени таблети, а током августа месеца школе ће организовати летњу школу  у трајању од две недеље. Летња школа ће допринети да се кроз допунску наставу помогне да ученици превазиђу тешкоће у образовању, одрже мотивацију и наставе своје школовање. За све ученике обезбеђена је и донација бесплатног интернета од Телекома у трајању од 12 месеци. OpreRomaSrbija2Пројекат се реализује уз препоруку Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а такође је укључен у Акциони план за спровођење Стратегије за развијање дигиталних вештина Републике Србије.

Финансира се из средстава Фонда за образовање Рома уз учешће Фондације за отворено друштво.