Ратка Јовића 10,
Житковац, 18210

Ђак генерације за школску 2017/18. годину – Лука Цветковић, одељење 8/2

luka cvetkovic 2017 18     Моје име је Лука Цветковић. Имам 14 година. Рођен сам  20.10.2003. године. Ове године завршавам Основну школу „Вук Караџић“ у Житковцу.

     Интересовања су ми веома разноврсна. Због тога сам желео да у школи учествујем на што више такмичења. Ово године сам се такмичио из пет предмета, од којих ми је најдраже такмичење из биологије. Одувек више волим природне науке, биологију и математику посебно. Међутим, веома волим и спорт. Сматрам да је то одличан начин да се одморим од обавеза, ослободим стреса или напетости и да вежбам, како дух тако и тело. Спорт ме учи и заједништву, тимском раду и поштовању противника. Волим фудбал и кошарку, а у борилачким вештинама имам зелени појас. Страни језици су за мене изазов, па их са задовољством савладавам. Из познавања енглеског језика имам сертификат Б1. У слободно време свирам гитару, гледам акционе филмове и дружим се.

     Желео бих да у Алексиначкој гимназији упишем билингвално одељење математичког смера. Никада се нисам трудио да будем најбољи. Никада се нисам такмичио са својим друговима. Једноставно, увек сам се трудио да будем одговоран и да од себе дам највише. Када сам сазнао да сам баш ја изабран за ђака генерације, схватио сам да је то, заправо, награда за сав мој труд и залагање, због чега осећам велики понос, али и одговорност у мом будућем школовању.